empty

Seizoen 2013-2014

19 januari 2014
Willem I 2 - R.K.V.C.L. 1
Uitslag: 3 - 5
Doelpuntenmakers:
Sjenny Remmers, Georgio Frijns, Kevin de Jong en Evangelos Diamantis 2x
 

Beker 2e ronde:

R.K.V.C.L. 1 - De Ster 1 Uitslag: 0 - 3 Scheidsrechter: RPMG van den Boorn

De kantine is vanaf 11.00 uur geopend!!

 

Zondag 13 oktober

DBSV 1 - R.K.V.C.L. 1 Uitslag: 1 - 1 Doelpunt: Abdel Errachdi

Vandaag een wedstrijd tegen het altijd onvoorspelbare DBSV. De vraag is altijd met welke spelers ze aantreden. Vandaag ook weer een weerzien met onze "oud trainer" Jean Pellaers die sinds dit seizoen traint bij DBSV. De eerlijkheid gebied te zeggen dat DBSV goed uit de startblokken kwam en het ons heel moeilijk maakte gedurende de eerste 15-20 minuten. Voetballend waren ze beter dan ons, maar dat leidde niet tot enig gevaar. Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd en het werd al snel zichtbaar dat de achterhoede van DBSV het kwetsbare deel van de ploeg was. Zowel Kevin de Jong over onze rechterkant, als ook Daniel van Dijk over de linkerkant konden met regelmaat voor gevaar zorgen. Alleen schortte het in de afwerking waardoor het tot de 36e minuut duurde voordat Abdel Errachdi R.K.V.C.L. op een verdiende 0-1 stand wist te zetten. DBSV zette nog eens aan en er ontstonden voor de rust nog enkele hachelijke momenten voor ons doel. Dave Bout hield ons op de been waardoor de voorsprong tot aan de rust behouden werd. Na rust probeerde R.K.V.C.L. het spel weer naar zich toe te trekken door druk te zetten op de achterhoede. Dit leverde al heel snel een dot van een kans op. Ricky Schrieder kwam heel goed voor zijn man en kon de bal van dichtbij binnen tikken. Dat dacht iedereen, maar helaas lukte het Ricky niet om de bal goed te raken. Via de buitenkant van zijn wreef belandde de bal miraculeus niet in het doel.  Dat had de beslissing kunnen en eigenlijk moeten zijn. Zoals zo vaak in het voetballen gold ook vanmiddag de alom bekende voetbalwet. Als je de kansen niet benut, wordt er aan de andere kant wel gescoord. Zo gebeurde het ook vandaag. Vanuit een vrij trap werd de lange spits van DBSV gevonden die de bal met een boog over de op het verkeerde been staande Dave Bout wist te koppen. 1-1. De laatste 10 minuten waren hecktische minuten. Moesten we nog vol op de aanval spelen om te winnen of moesten we tevreden zijn met deze puntendeling. Uiteindelijk werd niet meer gescoord en werd achteraf de conclusie getrokken dat het eigenlijk wel een terecht uitslag was, waarbij het natuurlijk wel heel erg jammer was dat we de kans op 0-2 niet wisten te benutten.

Programma Zondag 29 september 2013

RKVVM 1 - R.K.V.C.L. 1 Uitslag: 4 - 0

Vandaag de wedstrijd tegen een vooraf sterk geacht RKVVM. Een ploeg waar we vorig seizoen 2x van wisten te winnen, maar zich dit jaar heel goed verstrekt heeft en daarmee meteen tot een van de titelkandidaten bestempelt werd. Al snel wed duidelijk dat RKVVM met de nodige technische voetballers heel goed uit de voeten kon op het mooie kunstgrasveld. Dit leidde dan ook tot de 1-0 en zelfs vlak voor de rust tot een, jammerlijke, maar verdiende 2-0. Vlak na de rust werden wij voor het eerst gevaarlijk en dat leverde zelfs twee dotten van kansen op. De eindstand laat zien dat we helaas niet gescoord hebben, maar als het ons gelukt was om de aansluitingstreffer te maken, dan had de wedstrijd misschien nog anders kunnen aflopen. Helaas was dat niet het geval en uiteindelijk liep RKVVM verder uit naar een 4-0 overwinning. De tegenstander was vandaag gewoon beter n we kunnen stellend at we in tegenstelling tot de wedstrijd tegen SCG, vandaag wel kunnen zeggen dat het aan de inzet van iedereen niet gelegen heeft. Volgende week wacht de kraker tegen Berg'28. De winnaar zal weer naar boven kunnen kijken, terwijl de verliezer nog steviger op de laatste plaats gedrukt wordt en een zeer moeilijk seizoen tegemoet zal gaan. Laten we er alles aan doen om de weg naar boven weer te vinden!!!!   


Programma Zondag 22 september 2013

R.K.V.C.L. 1 - SCG 1 Uitslag: 1-4

 


Programma Zondag 15 september 2013

Oranje Boys 1 - R.K.V.C.L. 1 Uitslag: 1-0

Scheidsrechter: Prick

Vandaag moesten we aantreden tegen promovendus Oranje Boys dat verleden week verrassend een punt pakte tegen het zeer sterk geachtte Heer (2-2).  Ook vandaag kwam Oranje Boys sterk uit de startblokken en het kreeg ook een aantal kansen op een doelpunt. Verdedigend had R.K.V.C.L. het moeilijk om grip op de wedstrijd te krijgen. Langzaam maar zeker kwamen we beter in de wedstrijd en we kregen ook een aantal goede mogelijkheden. Daniel van Dijk kreeg een hele goede kans maar de doelman lag een doelpunt in de weg. Even later ging Daniel van Dijk op links opnieuw op snelheid aan de haal. De verdediger restte niets anders dan een overtreding te maken. Daniel struikelde, hield in, en deze twijfel was voldoende voor de scheidsrechter om te fluiten. Helaas paste hij de voordelregel niet goed toe want Daniel liep met de bal rechtstreeks op het doel af. De overtreding werd "slechts" bestraft met een gele kaart. In de 35e minuut was Guy Berghof erg ongelukkig bij een verdedigende actie. Hij haakte de tegenstander in het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. Helaas werd Guy bestraft met een rode kaart en moesten we met een man minder verder. Jammer dat de scheidsrechter niet consequent was in het nemen van zijn beslissingen. Een oud lid van R.K.V.C.L., Jesse Winckers, benutte deze pingel 1-0. Tot aan de rust golfde het spel heen en weer en was van enig krachtsverschil geen sprake. Na rust had R.K.V.C.L. zich blijkbaar voorgenomen de stand snel gelijk te trekken want er werd voortdurend ten aanval getrokken. Ondanks de goede kansen werd niet gescoord. Rond de 70e minuut ontstond er een opstootje omdat Oranje Boys van mening was dat wij een bal hadden moeten uitschieten omdat er een speler geblesseerd op onze helft lag. We waren echter in de aanval en ook deze aanval leidde tot een grote kans die niet benut werd. In het daaropvolgende opstootje kreeg Sjenny een rode kaart van de scheidsrechter die het voorval van 50 meter afstand dacht te moeten beoordelen. De jonge en onervaren scheidsrechter onderbrak de wedstrijd tijdelijk omdat hij even geen raad wist met de situatie. Na 15 minuten moesten we verder met 9 spelers, maar ook nu werd de ene na de andere aanval op het doel van Oranje Boys afgevuurd. Helaas was het geluk deze middag niet aan onze zijde want zelfs vanaf een meter voor de doellijn konden we het netje niet vinden. Als je niet scoort kun je ook niet winnen, aldus Cruijff, en dus werd de 2e nederlaag van het seizoen geleden. Jammer van de rode kaarten en de ophef, maar het getoonde spel en inzet in de 2e helft beloofd veel voor de wedstrijd van volgende week, thuis tegen SCG.  


Programma zondag 8 september
R.K.V.C.L. 1 - Geusselt Sport 1
Scheidsrechter: De heer J.J.M. Jaeqx

Eindstand: 0 - 6
Een nieuw seizoen, een nieuwe start en direct een geweldig affiche voor de eerste wedstrijd, R.K.V.C.L. - Geusselt Sport, voor velen de gedoodverfde kampioen. Het eerste kwartier ontspon zich een gelijkopgaand schouwspel. In de 15e minuut viel ietwat ongelukkig de 0-1. En dan de 21e minuut. In plaats van een strafschop voor R.K.V.C.L. en misschien, tenminste volgens de regels, een rode kaart voor een Geusselt Sport speler liet de scheidsrechter doorspelen en viel aan de andere kant de 0-2. Geusselt Sport profiteerde optimaal van het feit dat R.K.V.C.L. even de kluts kwijt was en scoorde binnen 3 minuten nog 2 maal. Onze mannen probeerden de ruggen te rechten en het moet gezegd, het spel was verdienstelijk al moet ook gezegd worden dat Geusselt Sport toch het betere van het spel had. Zij bouwden hun voorsprong dan ook gestaag uit. Lovenswaardig is dat onze mannen in ieder geval zijn blijven voetballen! Ook dat hoort bij het nieuwe R.K.V.C.L., mannelijk met tegenslagen omgaan!! Net als een zwaluw geen zomer maakt zal deze nederlaag ook geen negatieve invloed op de rest van het seizoen hoeven te hebben. Volgende week een nieuwe kans uit tegen Oranje Boys!


Uitslagen 1e bekerronde 2013:

Zaterdag 31 augustus
R.K.V.C.L. 1 - IASON 1
Eindstand: 1-0
1-0 Ralph Habets


Dinsdag 27 augustus 2013

R.K.V.C.L. 1 - Vilt 1

Eindstand: 7-0


Zaterdag 24 augustus 2013

SIbbe 1 - R.K.V.C.L. 1

Eindstand: 0-6

 

 


Seizoen 2012-2013


Zondag 26 mei

Bunde 1 - R.K.V.C.L. 1

2e ronde nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: Dhr. Knoben

Eindstand: 7 - 3

In deze voor ons laatste wedstrijd van het seizoen waren we door blessures, schorsingen en ziekmeldingen, genoodzaakt aan te treden met een aantal "Oldy's" van onze vereniging. Erik Lahaut, Ivo Lemmens, Bert Krapels en onze eigen "Kuul" (onze trainer) waren bereid ons te versterken. Het was een leuke wedstrijd waarin R.K.V.C.L. zo optimaal mogelijk heeft gepresteerd. We kwamen zelfs op voorsprong door een goed genomen hoekschop die door Jordi Kraft mooi werd binnen gekopt. 0-1.Daarna hadden we zelfs op 0-2 moeten komen als Bjorn Eppenga de goede mogelijkheid benut had. Helaas was het geluk niet aan zijn zijde. Hierna trok Bunde de wedstrijd naar zich toe en liep het uit naar 3-1, mede door een ongelukkig eigen doelpunt van Leroy Hendriks. Na rust scoorde Bunde 4-1 waarna "Kuul" door goed doorzetten de 4-2 liet aantekenen na een goed genomen vrije trap van Demir Turkusic. Bunde kwam door "onze" Youri Peters op 5-2 door opnieuw een ongelukkig eigen doelpunt. Daarna was het opnieuw Jordi Kraft die met een mooi afstandsschot de 5-3 op het scorebord liet aantekenen. In de slotfase liep Bunde nog uit naar 7-3 maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al mogen wij trots zijn op hetgeen wij vandaag hebben laten zien. Tenslotte mogen wij trots zijn op dit seizoen. "Kerels" het was grandioos wat jullie hebben neergezet. We wensen een ieder een fijne verdiende vakantie toe. Tot volgend seizoen, zou ik zeggen. En voor die gene die ons jammer genoeg gaan verlaten, veel succes in jullie nieuwe omgeving.

Bedankt!! Lou Quaden


Maandag 20 mei

R.K.V.C.L. 1 - Bunde 1

2e ronde nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: Dhr. TJAMW Bruekers

Grensrechters: Dhr. M. Straatman en dhr. W. Gilissen.

Eindstand: 2 - 7

2e min. 1-0 Jules Klaassens

3e min. 1-1 Tim Booten

22e min. 2-1 Bjorn Eppenga

24e min. 2-2 Dennis Andriessen

29e min. 2-3 Frank van Helden

45e min. 2-4 Wout Schepers

49e min. 2-5 Wout Schepers

64e min. 2-6 Frank van Helden

83e min. 2-7 Bas Ploemen

Vanaf de eerste minuut ontspon zich, vooral voor de rust, een boeiend schouwspel waarbij het spel heen en weer golfde. De kansen die ontstonden werden door Bunde iets beter afgemaakt dan door onze mannen. De ruststand van 2-4 was verdiend maar gaf het spelbeeld niet geheel weer. Direct na de rust scoorde Bunde 2-5 en toen was de wedstrijd beslist. Onze mannen wilden nog wel maar het leek of de benen niet meer wilden uitvoeren wat in de hoofden bedacht werd. De uiteindelijke eindscore is ietwat geflatteerd, al moet eerlijkheidshalve gezegd worden dat Bunde ook vanmiddag een maatje te groot was en terecht gewonnen heeft. Mannen, volgende week nog een keer het beste beentje voorzetten en dan kunnen we met opgeheven hoofd een prachtig seizoen afsluiten. Chapeau!!!


Donderdag 16 mei

Zwart Wit '19 1 - R.K.V.C.L. 1

1e ronde nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse

Uitslag: 2 - 3

Vanavond de return tegen Zwart Wit '19. Na de 4-2 zege van zondag en het vertoonde spel een te nemen horde. Het begin was ook vandaag voor onze mannen. Makkelijk cominerend werd de aanval gezocht. Dit leverde enkele kleine kansjes op, maar tot een vorsprong leidde dit niet. Het doelpunt viel aan de andere kant. Een snelle counter werd goed uitgespeeld door Zwart Wit, 1-0. VCL probeerde het spel weer op te pakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vanuit een vrije trap ontstond een kans voor Bjorn Eppenga maar deze werd gevloerd, strafschop, dacht iedereeen behalve de, neutrale, grensrechter. Deze had op enig moment, ???, buitenspel geconstateerd en er volgde dus een vrije trap voor Zwart Wit. Deze werd onder het protesteren al genomen en pats, 2-0. Bij deze stand zou de wedstrijd verlengd moeten worden. De rust werd met een 2-0 stand bereikt. Na de rust een heel ander VCL. Vanaf de 1e minuut fel op de bal en voetballend, iets waar steeds maar weer van blijkt dat we dat echt toch veel beter kunnen dan reageren op randzaken. Binnen 15 minuten werd de achterstand door doelpunten van Sjenny Remmers, Kevin Habets en Kevin de Jong omgebogen in een 2-3 voorsprong. Daarna was de wedstrijd, met een 4-7 tussenstand over 2 wedstrijden, gespeeld, al leek niet iedereen dat te snappen. Uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken. Mannen proficiat!!

Aanstaande maandag wacht Bunde, een voor ons bekende tegenstander.

Hopelijk kunnen onze mannen revanche nemen voor de 2 nederlagen in de competitie!


Zondag 12 mei

1e ronde nacompetitie voor promotie naar 3e klasse!

R.K.V.C.L. 1 - Zwart Wit '19 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: Dhr. S.P.M. Teuben

Grensrechters: Dhr. J.I.R. Nelissen en dhr. P. Bechay.

Winnend nummer levensmiddelenmand: 490 geel

Eindstand: 4 - 2

11e min. 1-0 Demir Turkusic

29e min. 2-0 Sjenny Remmers

68e min. 3-0 eigen doelpunt

73e min. 4-0 Demir Turkusic

79e min. 4-1

92e min. 4-2

De start was van beide kanten gelijk fel en het was duidelijk dat het ergens om ging vanmiddag. Na het missen van een grote kans door Zwart Wit namen onze mannen door een doelpunt van Demir de leiding. Toen Sjenny na een klein half uur voor de 2-0 zorgde leek er sprake van een voorbeslissing. Na de rust begon Zwart Wit nog feller aan de wedstrijd maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Toen na een strakke voorzet van Jules de bal in eigen doel werd gewerkt en kort daarna een hoekschop van Demir ineens in het doel verdween leek de wedstrijd beslist. Zwart Wit gooide er nog een schepje bovenop en kwam op 4-1. In de slotminuut werd het zels nog 4-2 maar verder lieten onze mannen het niet komen. Uiteindelijk een verdiende overwinning en nu donderdag op naar Eys om te proberen het karwei af te maken.


Zondag 5 mei

R.K.V.C.L. 1 - Walram 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: Dhr. M.M.J. Daemen

Wedstrijdbal geschonken door de supporters van R.K.V.C.L. 1!!!

Eindstand: 2 - 1

17e min: 0-1

43e min: 1-1 Demir Turkusic

89e min: 2-1 Bjorn Eppenga

Opnieuw een zwaar bevochten zege, maar daardoor niet minder belangrijk!! De 3e periode is binnen! Ook vanmiddag was Walram een moeilijk te bestrijden ploeg en de zege kwam dan ook zeer moeilijk tot stand. Na de voorsprong van Walram vlak voor de rust weggepoetst te hebben pakten we ook vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de volle winst. De blessuretijd was nog even erg spannend maar de zege werd niet meer uit handen gegeven.

Mannen proficiat!!

 


Zondag 2 december 2012

HEER 1 - R.K.V.C.L. 1

Aanvang 14:30 uur

Scheidsrechter: Dhr. Den Uijl

Uitslag: 0 - 1

Jawel hoor, opnieuw een overwinning en inmiddels alweer 25 punten in de knip. Hiermee is de doelstelling voor dit seizoen, handhaven in de 4e klasse, al voor de winterstop gehaald. En dat na pas 12 wedstrijden. Klasse mannen!!

De eerste helft was vandaag niet de beste helft van het seizoen. Desondanks was te zien dat als RKVCL aanzette, Heer zich hier geen raad mee wist. We waren wel dreigend maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 40e minuut was het toch raak. Na een hoekschop van Kevin de Jong wist Demir de voet eerder tegen de bal te zetten dan zijn directe tegenstander. 0-1. Na rust werd veel beter gevoetbald en dat leidde dan ook tot diverse kansen en mogelijkheden. We scoorden zelfs de 0-2 door opnieuw Demir, maar deze werd afgekeurd door vermeend buitenspel. Helaas was de keeper van Heer zowat de enige die een voldoende verdiende door goed keeperswerk. Dat zelfde gold ook voor onze keeper Dave Bout die wederom foutloos zijn werk deed en de nul hield. Mede door zijn goed coachen kon Bjorn Eppenga ook een prima wedstrijd spelen. Dat hij ver in de 2e helft krampen kreeg konden we hem niet kwalijk nemen. Omdat de 0-2 uitbleef werd het tegen het einde van de wedstrijd nog spannend. Heer kon echter geen vuist maken. In 90 minuten voetbal hebben ze geen kans gehad. Proficiat aan de hele selectie! Ook een woord van dank aan Frenk de Jong die zich als een waardige vervanger voor Lou toonde.

En nu op naar de topper van volgende week tegen Bunde.


Zondag 18 november 2012

Walram 1 - R.K.V.C.L. 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: P. Kerstges

Uitslag: 0 - 3

Vandaag een hele goede overwinning op een directe concurrent voor een plek binnen de top 5 van het klassement. Walram probeerde vanaf de 1e minuut met fel spel en fysieke kracht RKVCL te bestrijden. In het begin hadden we hier best wel moeite mee maar naar mate de eerste helft vorderde wisten we hier goed mee om te gaan en kwamen we beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kwamen we wat gelukkig op voorsprong door Demir die zeer alert was toen de keeper de bal los liet. Na de rust liep Walram achter de feiten aan en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen waarvan er uiteindelijk één benut werd door Kenneth, die mooi door Michael gelanceerd werd. Zijn directe tegenstander had het nakijken toen Kenneth vanaf eigen helft vertrok. Heel beheerst en cool schoof hij de bal in het netje. Walram ging vanaf dat moment alles op alles spelen en men ging 3x wisselen. De luchtmacht werd ingebracht maar uiteindelijk gaven we geen enkele krimp. Dave Bout was wederom in supervorm en wist zelfs een goed genomen vrije schop uit het kruis te plukken. Door de ruimte die we kregen konden we zelfs nog counteren naar de 0-3 die door Sjenny voortreffelijk afgerond werd. Mannen de complimenten voor de wijze waarop jullie gestreden hebben en voor de beheersing, ondanks het provocerende Walram, onder leiding van Sjef !!

Proficiat!!

 


Zondag 11 november 2012

R.K.V.C.L. 1 - Standaard 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: P.M.F. Knoben

Wedstrijdbal geschonken door: R.K.V.C.L.

Eindstand: 0 - 4

41e min. 0-1

55e min. 0-2

65e min. 0-3 e.d. B.Eppenga

75e min. 0-4

Vanmiddag een heuse topper in Limmel, nummer 3 R.K.V.C.L. tegen nummer 1 Standaard. In de 1e helft ontspon zich een leuke, redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin het opportunistische spel van onze mannen lange tijd gelijke tred hield met het iets geslepenere spel van Standaard. Vlak voor rust nam Standaard de leiding. Nog voor de rust lag de gelijkmaker bijna in het doel maar helaas werd de kans niet benut. Na rust probeerde R.K.V.C.L. de bakens te verzetten maar Standaard profiteerde optimaal van de ruimte die daardoor ontstond. De laatste 10 minuten speelde R.K.V.C.L. als gevolg van blessuregevallen nog slechts met 10 man. Toch probeerden men manmoedig nog een doelpuntje mee te pikken hetgeen helaas niet meer lukte. Uiteindelijk een terechte nederlaag die wel iets te hoog uitviel.

 


Zondag 4 november 2012

Noorbeek 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 0- 2

Vandaag een wedstrijd die een kopie leek te zijn van de wedstrijd van verleden week tegen BMR. In de eerste helft een groot overwicht met heel veel mogelijkheden om te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. De ruststand werd bereikt met een 0-2 voorsprong. Mogelijk dat de hevige regenval de reden was dat het vizier niet op scherp afgesteld stond. In de tweede helft probeerde Noorbeek wat meer druk te zetten. Omdat wij dit lieten gebeuren en teveel achteruit liepen konden we maar moeilijk tot voetballen komen. Noorbeek werd gevaarlijker en kreeg een aantal mogelijkheden. Maar, door opnieuw prima keeperswerk van Dave Bout bleven we overeind en werd de 0-2 over de streep getrokken. We zullen het een zakelijke overwinning noemen, zoals ik dat in de kantine door Demis Habets zo mooi heb horen zeggen. En, met dit prima resultaat staan we toch maar mooi op een 3e plaats op de ranglijst!!!

De doelpunten werden gescoord door Michael Brouns en Sjenny Remmers.

Na afloop hebben we met de gehele selectie een bezoek gebracht aan één van onze sponsoren, Café 't Hiltönneke. Hier hebben we een heel gezellige avond gehad. We danken Els en Math Ritzerfeld voor hun gastvrijheid.

 


Zondag 28 oktober 2012

BMR 1 - R.K.V.C.L. 1

Scheidsrechter: Dhr. B. Schenk

Eindstand: 2 - 3

Opnieuw een overwinning van onze mannen!!

We kunnen het niet ontkennen dat we dit seizoen een fantastische start gemaakt hebben.

Als we naar de ranglijst kijken dan zien we dat we na 8 wedstrijden al op 16 punten staan, en het eerste doel van dit seizoen (handhaving) met rasse schreden lijkt te naderen.

Een kompliment waard aan de gehele selectie en begeleiding!!!!

De overwinning van vandaag kostte toch uiteindelijk meer moeite dan eigenlijk nodig was. Streed BMR vorig jaar nog voor het kampioenschap, dit jaar staat men stijf onderaan de ranglijst. De reden waardoor men onderaan staat is vandaag wel duidelijk gebleken. Verdedigend is deze ploeg wel heel erg matig. Onze jongens hadden zich vanmiddag een heel gemakkelijke wedstrijd kunnen gunnen als ze met de geboden kansen zorgvuldiger en dus doeltreffender waren omgesprongen. Doordat het vizier niet altijd op scherp stond werd de tegenstander in de wedstrijd gehouden en konden zij het ons toch nog moeilijk maken. In de laatste minuten van de wedstrijd moesten we onze billen nog dicht knijpen toen BMR met een slotoffensief nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Na afloop konden we vaststellen dat het een verdiende overwinning was die we veel eerder hadden moeten beslissen.

Volgende week naar Noorbeek, de eerste wedstrijd in de 2e periode.

 


Zondag 21 oktober 2012

2e ronde KNVB Beker

SVN/Vossenberg 1 - R..K.V.C.L. 1

Scheidsrechter: L.Verbeek

Eindstand: 2 - 0

Vandaag een bekerwedstrijd tegen 2e klasser SVN.

Het was goed te zien waarom SVN onderaan de ranglijst staat met slechts 1 punt.

Hele jonge ploeg, die nog zal moeten rijpen om het niveau aan te kunnen.

R.K.V.C.L. was dan ook zeker niet de mindere ploeg.

Na het feestje in de kantine, de dag ervoor, stond het vizier niet bij iedereen op scherp. Hierdoor kunnen we spreken van een wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Dit resulteerde dan ook tot een terechte 0-0 ruststand.

Een slippertje van de wederom uitstekend keepende Dave en een ongelukkig eigen doelpunt van Kenneth was de aanleiding van de 1-0 achterstand. Daarna kregen we zowaar een dot van een kans op 1-1 maar het genoemde vizier stond niet op scherp afgesteld. In de slotfase miste SVN een strafschop maar kwam uiteindelijk toch op 2-0 waardoor dit een einde betekent aan onze beker aspiraties. We hebben onze huid duur verkocht en met een beetje geluk hadden we nog voor een stunt kunnen zorgen.

Pechvogel vandaag was Danny Bastings. Hij moest nog voor de rust uitvallen met een behoorlijk zware knieblessure. We wensen Danny dan ook heel veel succes met het herstel!!!!

 


Zondag 14 oktober 2012

R.K.V.C.L. 1 - Berg '28 1

Scheidsrechter: Dhr. J.P.W. de Haas

Wedstrijdbal: Jean Slapak

Eindstand: 4 - 3

4e min. 0-1

6e min. 1-1 Demir Turkusic

42e min. 2-1 Demir Turkusic

65e min. 3-1 Danny Bastings

72e min. 3-2

76e min. 4-2 Sjennie Remmers

88e min. 4-3

Na de nederlaag van vorige week wachtte vanmiddag Berg '28, voor onze mannen toch altijd een lastige tegenstander en dat bleek ook vanmiddag weer. Met een op diverse plaatsen gewijzigde ploeg moest men vol aan de bak! Het gemis van vele kansen deed zich bijna gevoelen maar gelukkig hielden we wederom de punten in Limmel.

Volgende week de bekerwedstrijd uit bij SVN en daarna 2 uitwedstrijden naar BMR en Noorbeek.

Uiteraard wensen we de notabelen uit Berg '28 nog een prettige vakantie in Turkije. Tot ziens in Berg!

 


Zondag 7 oktober 2012

RKVVL/Polaris 1 - R.K.V.C.L. 1

Aanvang: 14:30 uur

Scheidsrechter: Dhr. G.J.M. Driessen

Uitslag: 6 - 3

Vanmiddag een topper tegen RKVVL/Polaris, de nummer 2 tegen de nummer 4. Het begin was duidelijk voor de gastheren, op felheid en inzet werden duels gewonnen en de passing van onze mannen was in die fase slecht. Toch vochten onze mannen zich in de wedstrijd en kregen enkele kleine kansjes, waaronder een schot op de lat van Sjennie. Via een snelle counter nam RKVVL/Polaris toch de leiding. Onze mannen lieten zich niet uit het veld slaan en al snel scoorde Danny Bastings uit een vrije trap 1-1.

Na 25 minuten het breekpunt in de wedstrijd. Na een 2e opeenvolgende charge van achter verloor Bjorn zijn zelfbeheersing en duwde zijn tegenstander tegen de grond en kreeg hiervoor de rode kaart. Vrijwel direct profiteerde RKVVL/Polaris van de numerieke meerderheid, 2-1. Tot aan de rust bleven onze mannen daarna dapper weeerstand bieden. Na de rust speelde RKVVL/Polaris de meerderheid knap uit en liep uit naar 6-1. In de slotfase werd de nederlaag door Michael Brouns en Jules Klaassens nog een iets draaglijker gezicht gegeven. Jammer, met 11 tegen 11 had de wedstrijd heel anders kunnen lopen maar gedane zaken nemen geen keer.

Toch verdienen onze mannen een compliment voor de wijze waarop zij zijn blijven strijden voor een goed resultaat! Klasse mannen en staf!

Volgende week opnieuw beginnen aan een serie wanneer Berg '28 op bezoek komt.


Zondag 30 september 2012

R.K.V.C.L. 1 - Daalhof 1

Aanvang: 14:30 uur

Scheidsrechter: Dhr. P.E. Sistermans uit Heerlen

Wedstrijdbal geschonken door:

Wenzel Slapak

Eindstand: 5 - 1

27e min. 1-0 Kevin de Jong

35e min. 1-1

42e min. 2-1 Michael Brouns

72e min. 3-1 Demir Turkusic

88e min. 4-1 Sjennie Remmers

90e min. 5-1 eigen doelpunt

Vanaf de eerste minuut bouwde het eerste aan een optisch overwicht maar het moet gezegd worden dat Daalhof aardig bleef meedoen. Na de 1-0 van Kevin de Jong sloop er enige onachtzaamheid in ons spel waardoor Daalhof op gelijke hoogte kon komen. Vlak voor rust maakte Michael Brouns toch nog de 2-1 na een zeer mooie aanval.

Direct na de rust kregen we enkele kansen om de score uit te bouwen maar deze werden helaas gemist.

In de 72e minuut viel dan toch de bevrijdende 3-1 door Demir Turkusic. In de 88e minuut viel ook nog de 4-1 door Sjennie Remmers. In de 90e minuut werd het zelfs nog 5-1 toen een speler van Daalhof de bal in eigen doel werkte. Een moeizamere overwining dan de uitslag doet vermoeden.


Zondag 23 september 2012

RKVVM 1 - R.K.V.C.L. 1

Aanvang: 14:30 uur

Scheidsrechter: F.E.E. Franssen

Uitslag: 0 - 1

De start vanmiddag was voor RKVVM, maar dat duurde maar iets langer dan 5 minuten. Daarna namen onze mannen het heft in handen. Met leuk en goed combinatievoetbal werd de aanval gezocht en de kansen kwamen dan ook. Helaas ontbrak het op sommige momenten aan scherpte en geluk zodat we met 0-0 gingen rusten. Ook na de rust zaten onze mannen goed in de wedstrijd en het wachten was dan ook op het moment dat we eindelijk de leiding zouden nemen. Goede kansen waren niet aan ons besteed, tot het moment dat Danny Bastings aan een solo in de 16 begon en doeltreffend afrondde. Deze voorsprong gaven onze mannen niet meer uit handen. Mannen proficiat!

Houdt deze inzet vast dan komen de volgende punten vanzelf!

 


Zondag 16 september 2012

R.K.V.C.L. 1 - SCG 1

Aanvang: 14:30 uur

Scheidsrechter: W.Gilissen

Wedstrijdbal geschonken door:
Kantinepersoneel Klein Geusselt

Eindstand: 3 - 0

43e min. 1-0 Danny Bastings

60e min. 2-0 Danny Bastings

65e min. 3-0 Sjenny Remmers

Gelukkig vanmiddag weer een ouderwets fel 1e elftal met daarbij ook nog goed verzorgd voetbal. SCG kon hier weinig tegen over stellen. De beste kansen waren dan ook voor onze mannen en vlak voor rust ronde Danny een aanval mooi af!

Na rust eenzelfde spelbeeld. R.K.V.C.L. bleef fel en de ene na de andere aanval golfde op het SCG-doel. In de 60e minuut makte Danny met een prachtige omhaal de 2-0. Toen Sjennie met een goede kopbal voor de 3-0 zorgde leek de wedstrijd gelopen maar het was nog lang. Door het meer aanvallende spel van SCG kregen onze mannen meer ruimte en kansen maar de afwerking lukte niet meer zo.

Al met al een zeer verdiende overwinning. Dit smaakt naar meer!

Proficiat mannen!


Zondag 9 september 2012

Bunde 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 3 - 1

Scheidsrechter: H. Smael uit Partij

Na de goede wedstrijd van vorige week was de hoop bij de vele supporters groot dat dit voortgezet kon worden tegen Bunde. Helaas bleek Bunde vele malen feller dan onze mannen. Afgetroefd op ons eigen sterke punt zeg maar. Het heeft er de hele wedstrijd niet ingezeten om een positief resultaat te behalen. Dat resulteert dan automatisch in een volledig terechte nederlaag. Mannen, volgende week beter, veel beter!

 


Zondag 2 september 2012

R.K.V.C.L. 1 - RKSV Heer 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: J.J.M. Jaeqx

Wedstrijdbal geschonken door:

Gideon Manca

Eindstand: 0 - 0

Vanmiddag dan het begin van de competitie. Tegenstander was Heer, door publicaties zelf benoemd als titelfavoriet. In het veld was hier weinig van te merken. Fel en geconcentreeerd en bovenal goed voetballend bouwde R.K.V.C.L. een groot overwicht op. Helaas stond het vizier niet op scherp waardoor enkele goede kansen gemist werden. Na de rust ging de wedstrijd meer gelijk op maar de meeste kansen waren ook nu weer voor R.K.V.C.L. De beste kans kreeg echter Heer maar met een formidabele redding stopte Dave Bout een penalty. Het eerst punt is binnen al was meer verdiend geweest!!

Voorbereiding seizoen 2012/2013 Selectie R.K.V.C.L.

Donderdag 9 augustus

RKASV - R.K.V.C.L.

Uitslag: 4 - 2

Doelpunten: D. Ramaekers en

S. Remmers


Dinsdag 14 augustus

Struchter Boys - R.K.V.C.L.

Uitslag: 0 - 5

Doelpunten: B.Eppenga, R.Schrieder, D.Bastings en D.Turkusic 2x


Zaterdag 18 augustus

Bekerwedstrijd 18:00 uur

Wijnandia 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 4

Doelpunten: B.Eppenga 2x, D.Bastings en S.Remmers


Dinsdag 21 augustus

IASON 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 1

Doelpunt: M. Brouns


Zaterdag 25 augustus

R.K.V.C.L. 1 - Sportclub Caberg 1

Uitslag: 5 - 1

Doelpunten: S. Remmers 3x,

B. Eppenga en D. Turkusic.


Seizoen 2011 - 2012

Zondag 11 december

R.K.V.C.L. 1 - Heer 1

Scheidsrechter: Dhr. M.R.G. Vink

Pupil van de week: Nigel Otten

Wedstrijdbal: Jan van Zeijl

Eindstand: 1 - 1

57e 1-0 Michael Brouns

83e 1-1

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht het in de "winning mood" verkerende Heer naar Limmel. Het gehavende eerste hield echter manmoedig stand en behaalde een zeer verdiend punt. Er had zelfs meer ingezeten maar helaas werden een aantal kansjes gemist waardoor Heer uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur sleepte.
Terugkijkend op de eerste competitiehelft kunnen we stellen dat we gewoon goed gepresteerd hebben in de eerste 13 wedstrijden. Dit geeft moed om het gestelde doel, handhaving, te realiseren. Nu de winterstop goed doorkomen en het doel ook daadwerkelijk realiseren!


Zondag 4 december

SCG 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 4 - 3

Vanmiddag op nieuw een wedstrijd tegen een van de titelkandidaten in 4A, SCG. De thuiswedstrijd leverde een geflatteerde 5-2 nederlaag op. Mogelijk kon er vanmiddag iets rechtgezet worden. De start was voor SCG. De eerste 25 minuten waren zij heer en meester en het was eigenlijk een wonder dat het toen pas 1-0 stond. Maar na deze 1-0 kwamen onze mannen pas op gang. Met bij tijd en wijle goed voetbal werd SCG teruggedrongen en de 1-1 was dan ook verdiend. Danny Bastings scoorde na een mooie solo. Zelfs de voorsprong die we vlak voor rust namen, Joell Augustin profiteerde optimaal van zwak verdedigen van SCG, was zeer verdiend. Na de rust gingen onze mannen goed door en er werden enkele mogelijkheden op de

3-1 gemist. De 2-2 viel dan ook vrij onverwacht. Er zat ook nog een buitenspelluchtje aan dit doelpunt maar de scheidsrechter weigerde op zijn beslissing terug te komen. Helaas had het heftig protesteren wel een rode kaart tot gevolg. R.K.V.C.L. was even het hoofd kwijt en SCG profiteerde hier optimaal van en nam opnieuw de leiding. Maar ook met 10 man probeerde R.K.V.C.L. terug te komen in de wedstrijd en Kevin Pas scoorde volkomen verdiend de 3-3. Hierna werd niet voor zekerheid gekozen maar er werd geprobeerd om ook nog met 3 punten naar Limmel terug te keren. Helaas profiteerde SCG van een aarzeling bij het uitverdedigen en scoorde 4-3. Helaas kregen wij hierna nog een rode kaart waardoor de komende wedstrijden tegen naaste concurrenten alleen maar zwaarder worden. Al moet het vertoonde spel en de getoonde teamgeest moed geven voor de toekomst!


Zondag 20 november

Sportclub Jekerdal 1 - R.K.V.C.L. 1

Scheidsrechter: Dhr. R. Bemelmans

Uitslag: 3 - 1

Vanmiddag dan de laatste wedstrijd van de heenronde, uit naar koploper Jekerdal. De resultaten van de laatste weken hebben ons wat lucht gegeven naar de degradatieplaatsen en dus kon er tegen de koploper vrijuit gevoetbald worden. En dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Ondanks dat Jekerdal voetballend iets beter was, bleven onze mannen goed in de wedstrijd. De 1-0 van Jekerdal kwam, ondanks dat er al enkele kansjes geweest waren, eigenlijk toch uit de lucht vallen. Daarna herpakte R.K.V.C.L. zich goed en maakte het Jekerdal bij tijd en wijle heel moeilijk. We kregen zelfs een opgelegde kans op de 1-1 maar deze werd hopeloos gemist. Ik zal geen naam noemen en ik hoop dat de mensen die bij de wedstrijd aanwezig waren, ter bescherming van de "boosdoener", dit ook niet doen. Ik adviseer hem wel vanavond zijn schoen niet te zetten. Het missen van deze kans deed zich wel gevoelen door de 2-0 van Jekerdal op slag van rust. Na de thee een nog fanatieker RKVCL dat terug in de wedstrijd kwam door een prachtige vrije trap van Kevin Pas, 2-1. Hierna ontspon zich een duel op het scherpst van de snede. Het wachten was, tenminste voor de R.K.V.C.L-supporters die toch weer in grote getale aanwezig waren, op de gelijkmaker maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant.

Mannen, met deze veerkracht en inzet was een puntje verdiend maar misschien ook weer niet helemaal terecht geweest. Wij moeten de punten pakken tegen andere ploegen.

 


Zondag 13 november

R.K.V.C.L. 1 - Berg '28 1

Scheidsrechter: Dhr. Bemelmans
Pupil v.d. week: Danique Kraft

Wedstrijdbal: Lucienne Slapak

Eindstand: 2 - 0

40e min. 1-0 Danny Bastings

92e min. 2-0 Kevin Pas

Vanmiddag de kans om, naast de goede start van de 2e periode een goed vervolg te geven, de kans om het gat naar de veilige 10e plaats te vergroten. Het begin was echter voor Berg. Gaandeweg de wedstrijd nam het eerste echter het heft in handen en vlak voor rust nam men verdiend de leiding via een kop goal van Danny Bastings. Na de rust namen onze mannen gelijk weer het heft in handen maar na het missen van enkele kansen rook Berg "bloed". Dit leidde tot enkele bloedstollende momenten, maar Dave Bout gaf geen krimp!

In de blessuretijd besliste Kevin Pas met een schitterende vrije trap de wedstrijd, 2-0.

Proficiat mannen, er is licht tussen ons en de laatste plaatsen!


Zondag 6 november

Sportclub Caberg 1 - R.K.V.C.L. 1
Scheidsrechter: Dhr. W. Veldman

Vanmiddag weer een belangrijke wedstrijd in de strijd voor het klassebehoud want dat blijft gewoon het streven! Caberg had een achterstand van 3 punten bij de start van de wedstrijd en winst zou dus een behoorlijk gat slaan met de door Caberg bezette voorlaatste plaats. Vanaf het begin liet het eerste blijken dat zij het belang van een goed resultaat inzagen! Met veel inzet, op mannelijke en sportieve wijze en dus zonder veel overtredingen, werd Caberg de wil opgelegd. Na 10 minuten resulteerde dat in de verdiende voorsprong. Kevin Pas benutte op sublieme wijze een directe vrije trap. Hierna ging ook Caberg zich roeren en ontspon zich een levendige wedstrijd met kansen over en weer, waarbij gezegd moet worden dat de beste kansen voor onze mannen waren. De rust werd bereikt met 0-1.
Na de rust hetzelfde spelbeeld en opnieuw in de 10e minuut was "Pasje" trefzeker! 0-2 en op dat moment geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas scoorde Caberg direct hierop de 1-2 en kwam de spanning gelijk terug in de wedstrijd. Enkele scheidsrechterlijke dwalingen, alhoewel, hij reageerde gewoon verkeerd op onterechte vlagsignalen, zorgden voor het niet uitbouwen van de voorsprong en leidde, door de ontstane onrust, tot de gelijkmaker, 2-2. Maar opnieuw bewees het eerste dat ze ruggengraat hebben en ook nu werd de wedstrijd alsnog in ons voordeel beslist. Een leep balletje van Danny Bastings werd vol agressie door Jules Klaassens tot 2-3 gepromoveerd! Klasse mannen!! 3 meer dan verdiende punten en het gat naar de degradatieplaatsen lijkt geslagen maar ook volgende week wacht een belangrijke 6 punten wedstrijd, Berg '28 thuis. Altijd moeilijk, zo weten we maar al te goed. 2 seizoenen geleden was deze ploeg medeverantwoordelijk voor de degradatie uit de 4e klasse!!


Zondag 30 oktober

R.K.V.C.L. 1 - Rapid 1

Scheidsrechter: Dhr. Creemers

Wedstrijdbal: Gideo V.O.F.

Pupil v.d week: Milan Remmers (F)

Eindstand: 6 - 4

1e min 1-0 Michael Brouns

3e min 2-0 Sjenny Remmers

5e min 3-0 Danny Bastings

6e min 4-0 Michael Brouns

42e min 4-1

60e min 4-2

75e min 4-3

82e min 4-4

88e min 5-4 Kevin Pas

89e min 6-4 Kevin Pas

Wat een start van onze mannen! Binnen 6 minuten was het al 4-0! Hoe moeilijk het is om met zo'n snelle voorsprong om te gaan bewees het eerste in de rest van de wedstrijd.

Ondanks dat er genoeg kansen kwamen liet men Rapid helemaal terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk leverden 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd toch 3 heel belangrijke punten op.


Zondag 16 oktober

RKVVL/Polaris - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 1

Vanmiddag dan de wedstijd tegen de koploper, RKVVL/Polaris. Vanaf het begin waren onze mannen nu wel bij de les. Rustig opbouwend werd het spel van RKVVL ontregeld. Er werd gestreden voor elke bal. Dat resulteerde uiteindelijk ook in een aantal goede mogelijkheden maar pech en gelukkig keeperswerk stond een voorsprong in de weg. Direct na rust sloeg RKVVL toe. De eerst aanval leverde gelijk een doelpunt op. Wie gedacht had dat R.K.V.C.L. de kopjes liet hangen kwam bedrogen uit. Het stramien van voor de rust werd gewoon weer opgepakt. Steeds opnieuw werd de aanval gezocht. Na een aantal gemiste kansen leverde het goed doorzetten van Peter Remmers toch de gelijkmaker op via Danny Bastings. Ook hierna probeerde onze mannen voor de overwinning te gaan. Helaas was een counter van VVL wel succesvol. Alleen ontging de scheidsrechter, misschien wel als enige op het complex, een overtreding waardoor de doelkans mogelijk werd! Ondanks verwoede pogingen lukte het niet meer om alsnog een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen!

Mannen, chapeau voor de inzet!! Hiermee worden zeker nog punten gepakt!!


Zondag 9 oktober

R.K.V.C.L. 1 - DBSV 1

Scheidsrechter: Dhr. J.J.M. Jaeqx

Pupil v.d. week: Jody Ramaekers (E)

Wedstrijdbal: Wilson Makelaardij

Eindstand: 3- 3

1e   0-1

21e 1-1 Danny Bastings

51e 1-2

55e 2-2 Kevin Pas

65e 2-3

81e 3-3 Danny Bastings

Vanmiddag weer een belangrijke wedstrijd, namelijk tegen DBSV. Het is zaak om punten te pakken om een gat naar de degradatieplaatsen te slaan. Helaas troffen wij vanmiddag een bijzonder sterke tegenstander die naar het leek feller was. Bijna vanaf de aftrap nam DBSV de leiding. Lovenswaardig is dat onze mannen keer op keer de rug rechten en iedere achterstand wisten weg te poetsen. Een zwaar bevochten en op basis van de inzet verdiend punt.


Zondag 2 oktober

VV Noorbeek 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 0

Vanmiddag de uitwedstrijd bij medepromovendus Noorbeek, de ploeg die vorig jaar op de laatste competiedag onze mannen als kampioen op een 5-0 nederlaag trakteerden waardoor onze nacompetiedromen verloren leek te zijn. De geschiedenis leert dat andere ploegen ons hielpen waardoor nu op een niveau hoger opnieuw deze wedstrijd op het programma stond. Gelet op de rest van het programma waren 3 punten vanmiddag zeer welkom om al wat afstand te nemen van de mogelijke degradatieplaatsen. Datzelfde gold uiteraard ook voor Noorbeek. Zij leken dit ook vanaf de eerste minuut te beseffen en zaten veel beter in de wedstrijd dan onze mannen en kwamen dan ook volledig terecht op 1-0. Vanaf het half uur keerde de wedstrijd echter en liet R.K.V.C.L. zien wel degelijk te kunnen voetballen. Enkele miraculeuze reddingen van de keeper voorkwamen de gelijkmaker. En was hij toch geslagen dan redde een medespeler op de lijn. Na de rust had het eerste ook een duidelijk overwicht maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Aan de inzet lag het niet, meer aan het vernuft en de rust om goede mogelijkheden uit te spelen. Dat Noorbeek in de slotseconde nog 2-0 scoorde is alleen nog van belang voor de statistieken. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven maar als de tegenstander dan scoort zul je ook wel zelf moeten scoren!

Volgende week een nieuwe kans mannen!! Hoofden omhoog en blijven strijden voor elk punt!! Geluk moet je afdwingen, maar daar moet je dan wel de volle 90 minuten voor gebruiken!


Zondag 25 september

BMR 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 4 - 2

We hadden onze beste periode toen we met 10 man speelden!

De doelpunten werden gemaakt door P. Heuvels (beterschap) en K. Pas.


Zondag 18 september

R.K.V.C.L. 1 - De Heeg 1

Eindstand: 2 - 1

61e 1-0 Peter Remmers

68e 2-0 Peter Remmers

78e 2-1

Vanmiddag weer een belangrijke wedstrijd tegen een tegenstander die net als wij de 9e plaats vooralsnog als heilig beschouwen. Vanaf het begin bouwden onze mannen aan een overwicht maar helaas werden de kansen die kwamen niet benut. Daardoor bleef De Heeg in de wedstrijd. Een kwartier na rust brak Peter Remmers de ban en toen hij een achttal minuten later ook tekende voor de 2-0 leek de wedstrijd beslist. De Heeg scoorde echter tegen waardoor het uiteindelijk nog een zwaar bevochten overwinning werd. Edoch wel zeer verdiend. Klasse mannen!


Zondag 11 september

Heer 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 3

Het goede spel van vorige week kreeg vandaag een vervolg in Heer. In de eerste helft waren de meeste kansen voor R.K.V.C.L. De 0-2 voorsprong was een zwakke afspiegeling van de kansen die we kregen. Vlak voor rust kregen we een enorme domper te verwerken toen Guy Berghof een penalty veroorzaakte en met zijn tweede gele kaart kon inrukken. Heer scoorde 1-2. Alles wat R.K.V.C.L. was zag de bui al hangen! Maar het viel allemaal reuze mee!!!!! Ondanks dat Heer 2-2 wist te scoren was het uiteindelijk R.K.V.C.L. dat een verdiende overwinning wist te behalen met 2-3. Het was eigenlijk de gehele tweede helft niet te zien dat wij met een man minder speelden. Compliment mannen!! Maar nogmaals, een zwaluw maakt nog geen zomer!!!

De doelpunten werden gemaakt door

Sjenny Remmers, Demir Turkusic en Peter Remmers.


Zondag 4 september

R.K.V.C.L. 1 – SCG 1

Scheidsrechter: Dhr. A. Wolfs

Wedstrijdbal geschonken door:

Gideon Manca

Pupil van de Week: Dylan Bijlders

Eindstand: 2 - 5

43e 1 - 0 eigen doelpunt

49e 1 - 1

52e 2 - 1 Michael Brouns

57e 2 - 2

62e 2 - 3

80e 2 - 4

88e 2 - 5

De eerste competitiewedstrijd bracht meteen een van de titelkandidaten naar Limmel, SCG. R.K.V.C.L. startte enigszis behoudend en SCG veroverde zo een optisch overwicht echter tot grote kansen leidde dit niet. na eenminuut of 20 kroop R.K.V.C.L. uit zijn schulp en werd het een echte wedstrijd. De beste kansen waren voor R.K.V.C.L. maar doelpunten leverde dit nog niet op. Vlak voor rust werd een strakke voorzet van Kevin Pas in eigen doel gewerkt, 1-0. Na de rust startte SCG een offensief. Na een tuimeling van een SCG aanvaller ging de bal op de stip, 1-1. R.K.V.C.L. gaf niet op en nam brutaalweg opnieuw de leiding. Een vrije trap van Kevin Pas werd door Michael Brouns

binnengewerkt. Opnieuw kreeg SCG een strafschop na hands (?), 2-2. Hierna kreeg ook R.K.V.C.L. een strafschop maar deze werd helaas gemist! SCG bleef drukken en maakte uiteindelijk een einde aan de hoop op de eerste punten voor onze mannen.

 


Seizoen 2010 - 2011

 

PROMOTIE NAAR 4e KLASSE

Het bestuur wil vanaf deze plaats trainers, spelers, leiders, grensrechter, verzorgers en supporters van harte feliciteren met de behaalde promotie naar de 4e klasse. Een gekoesterde wens is "eindelijk" werkelijkheid. Nadat het vorig seizoen net niet lukte mogen we nu, na 19 jaar weer een feestje bouwen vanwege promotie. Proficiat!!!

 


Zondag 29 mei

Sportclub WVV '28 - R.K.V.C.L.

Uitslag: 3 - 4

Hierna een sfeerverslag van onze aanvoerder, Marco van Deurse:

Vandaag opgestaan met toch wel wat extra kriebels, zou het vandaag dan toch gebeuren. Bij aankomst op het complex merkte je bij iedereen wel wat extra spanning. Die extra spanning maakt je alleen maar scherper. Het was dan ook te merken dat na de vroege aankomst bij WVV iedereen vrij snel was omgekleed. Was dit gretigheid of zenuwen? Dat was mijn vraag. Ik dacht wederom voor de zoveelste keer: Noe......Noe....moot ut gebaore! Na de bespreking van de trainer was iedereen er klaar voor. De warming up verliep zo als normaal. Na de laatste aanwijzingen van de trainer en de peptalk dacht ik weer bij mezelf Noe......Noe..... geit ut gebaore! De wedstrijd begon en al snel kwam WVV op voorsprong, 1-0 door een van richting veranderd schot. We liepen een beetje achter de feiten aan maar ondanks dat waren er toch kansen van Sjenny en Demis. Voor mijn gevoel viel de treffer van Demis op het goede moment, 1-1. Hehe dacht ik, gelukkig. Maar vlak voor rust werd door WVV roet in het eten gegooid door de 2-1. Na flink wat gekibbel onderling in de rust werden na de rust alle zeilen
bijgezet. Vol er tegen aan.Ik dacht wederom bij mezelf Noe .....Noe ......moot ut gebaore! Helaas voor VCL gebeurde het tegenovergestelde in plaats van 2-2 viel de 3-1 te noteren door een mooi doelpunt van WVV. Toen dacht ik noe is ut veurbeij! Vanaf dat moment begon VCL te drukken, het was alles of niets. Veel kansen kwamen er maar er werd maar niet gescoord. Dan toch de 3-2 van Patrick en ik dacht geit ut daan toch nog gebaore! En ja hoor, ut gebaorde, het werd 3-3 door Demis. Geweldig! Maar ik dacht ook weer Noe ..... Noe ..... geit ut gebaore! Ik stond maar te ijsberen in de zestien en dacht laat VCL ook eens geluk hebben. In blessuretijd gebeurt dan iets waar ik al jarenlang van gedroomd heb. Kevin maakt een fantasties doelpunt. 3-4! Wat er toen met mij en heel VCL gebeurde is niet te beschrijven. Iedereen als een dolle rondjes rennen. Na het laatste fluitsignaal ben ik op de grond gevallen van blijdschap. De tranen van geluk rolden over mij wangen. Iedereen boven op mij. Geweldig dat ik dat nog mag meemaken in mijn laatste wedstrijd. Na alle knuffels en tranen kon ik het nog niet geloven. Wat een feest en dat met een geschoren kop. Spelers,trainer,staf,bestuur en supporters, BEDAANK! Allemaal SAMEN gedaan, met vallen en opstaan. Maar voor mij een onvergetelijk moment dat ik nooit meer zal vergeten. 14 jaar VCL-er, ik zal het nooit vergeten, wat een geweldige tijd. Ik heb het al die tijd met plezier gedaan. Geweldige mensen ontmoet enz enz. Bedaank dat iech jaorelaank vaan uuch femilie deil hob mage oetmake. Ut waor MANJEFIEK! Bedaank,iech haw vaan uuch. Veer zien us!

Marco van Deurse
(Ollie, Ursul, Justin, Kale).

 


Zondag 22 mei

Eindstand: 2 - 2

Doelpunten: Patrick Heuvels, Michael Brouns

Vandaag moesten we een goed resultaat boeken om nog kans te behouden op promotie. Zeker gezien de hoge uitslag van WVV tegen Partij. Eerlijk moeten we bekennen dat het in de 1e helft er niet op leek dat RKVCL voor promotie aan het spelen was. Partij was de bovenliggende partij en met rust stond dan ook een terechte ruststand op het bord van 0-2 in het voordeel van Partij. Trainer Edy Moers en zijn mannen hebben gedurende de rust blijkbaar orde op zaken gesteld gezien het spelbeeld van de 2e helft. In plaats van lange ballen werd er nu gevoetbald en werd de vrije man steeds gezocht en ook gevonden. De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. Dit leidde ook tot diverse kansen. Na de aansluitingstreffer van de ingevallen Patrick Heuvels was duidelijk dat er toch nog een goed resultaat in zou zitten. Na diverse goede mogelijkheden onbent te laten was het uiteindelijk Michael Brouns die onze hoop op promotie levend wist te houden door van de rand strafschopgebied de overigens goede keeper te verschalken. 2-2. Dat we de wedstrijd niet winnend hebben afgesloten was natuurlijk jammer maar het maakte niks uit aan de uitgangspositie voor de laatste en alles beslissende wedtsrijd tegen WVV. 0-1 winnen is immers voldoende voor promotie naar de 4e klasse. Mannen succes komende zondag!!

 


Zondag 15 mei

Partij - Sportclub WVV '28

Uitslag: 0 - 5

NACOMPETITIE - NACOMPETITIE - NACOMPETITIE - NACOMPETITIE

 


Zondag 8 mei

VV Noorbeek 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 5 - 0

Ondanks de onthutsende nederlaag van vanmiddag werd toch de derde periodetitel gewonnen!

Proficiat mannen!


Zondag 1 mei

R.K.V.C.L. 1 - Spcl. WVV '28 1

Eindstand: 1 - 1

4e min. 0-1

79e min. 1-1 Sjennie Remmers

Vandaag was het zaak om zeker niet te verliezen omdat het seizoen dan echt helemaal voorbij zou zijn. In de eerste helft was hier echter weinig van te merken. WVV was op alle fronten beter maar vooral feller! Gelukkig werd het overwicht niet in een grotere voorsprong uitgedrukt. Na de rust een totaal ander spelbeeld. VCL was nu wel fel en dat resulteerde in een optisch overwicht. Na een afgekeurd doelpunt lukte het uiteindelijk toch nog om via Sjennie Remmers gelijk te maken. De laatste wedstrijd zal de beslissing moeten brengen of we al dan niet nacompetitie halen!


Paasmaandag 25 april

FC Bemelen 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 1

En weer lukte het niet de 3 punten uit Bemelen mee naar Limmel mee te nemen al was dit vandaag absoluut niet de verdienste van Bemelen! De scheidsrechter had een beslissende hand in het spelverloop. Hij floot voor de rust resoluut en terecht, met de daarbij behorende even domme als onnodige kaarten als gevolg, voor overtredingen van R.K.V.C.L.-zijde maar verzuimde dit te doen bij overtredingen van Bemelen. Zo beeindigden we de eerste helft met nog slechts negen spelers op het veld en een gevraagde wissel ter voorkoming van een derde rode kaart.

Zelfs in de periode met 10 waren wij heer en meester alleen het scoren wilde niet lukken. Na rust was het eerste ook sterker dan het met 2 spelers meer acterende Bemelen en kwam dan ook volledig verdiend op
0-1 door een doelpunt van Danny Bastings. Wie dacht dat Bemelen nu zou gaan aanvallen kwam bedrogen uit. Echt gevaarlijk werd het niet en R.K.V.C.L. plaatste zelfs via Guy Berghof nog een bal op de paal. De scheidsrechter reikte Bemelen echter nogmaakls de hand door volledig onterecht nogmaals een rode kaart te trekken voor een onnozele overtreding. Met 8 tegen 11 en de scheidsrechter werd de strijd echter totaal ongelijk. De 1-1 was dan ook een kwestie van tijd. Deze viel op het moment dat de scheidsrechter aangaf dat er nog 6 minuten te spelen waren. Zijn klokje werkte blijkbaar ook niet meer zo goed want die 6 minuten duurden uiteindelijk 13 minuten maar het winnende doelpunt was Bemelen en de scheidsrechter niet meer gegund!!

 

 


Zondag 17 april

R.K.V.C.L. 1 - Geertruidse Boys 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: R.A.B. Claassens

Pupil van de week: Alex Dijkstra

Wedstrijdbal geschonken door:

Schildersbedrijf Marc Bartels

Eindstand: 3 - 0

39e 1-0 Peter Remmers

65e 2-0 Kevin Pas 

68e 3-0 Peter Remmers

Vanaf de aftrap zette het eerste druk op het doel van St. Geertruid. Na een minuut of 5 had het zo maar 2-0 of

3-0 kunnen staan maar pech en onnauwkeurigheid voorkwamen dit. Langzamerhand verloor het eerste de grip op het spel en kwam Sint Geertruid ook een aantal keren opzetten. Toch was de 1-0 van Peter Remmers niet onverdiend. Ook na de rust zette R.K.V.C.L. Sint Geertruid direkt vast. Na 65 minuten viel de verlossende 2-0 door Kevin Pas. Toen enige minuten later ook de 3-0 viel, doelpunt Peter Remmers, was de wedstrijd beslist.
Daarna ging de wedstrijd uit als een nachtkaars maar de 3 punten zijn binnen!! Komende (Paas)maandag Bemelen uit. Komt allen onze mannen steunen!

Winnend nummer loterij: 786 Blauw.


Zondag 9 april

SV Vilt 1 - R.K.V.C.L. 1

Vandaag een wedstrijd die wel eens heel belangrijk kon worden voor het verdere verloop van de competitie. Na een aftastend begin namen we het heft in handen. Na enkele kansen gemist te hebben was het Demis Habets die de wedstrijd open brak middels de 0-1. Daarna had de wedstrijd sneller beslist moeten zijn. Omdat dit niet gebeurde bleef Vilt geloven in een goed resultaat. Nadat Demis in de 2e helft eindelijk de 0-2 scoorde was het helemaal over met onze tegenstander. Vanaf dat moment liet R.K.V.C.L. zien welke kwaliteiten we in huis hebben. Demis had het vizier weer eens goed afgesteld want hij scoorde ook de 0-3 en 0-4. Hierna maakte Peter Remmers de 0-5. Verdedigend lieten we geen steken vallen waardoor we lekker op de nul hebben kunnen spelen. Komplimenten mannen!!!

 


Zondag 27 maart

R.K.V.C.L. 1 - IASON 1

Scheidsrechter: Dhr. G.M.M.H. Linke

Wedstrijdbal: Stan Claessens

Pupil v.d. Week: Charlayne van Emmenes (E1)

Eindstand: 4 - 3

7e   0-1

39e 0-2

58e 1-2 Danny Bastings

70e 1-3

81e 2-3 Danny Bastings

84e 3-3 Peter Remmers

87e 4-3 Demis Habets

Vanmiddag een subtopper tegen Iason. Het was zaak de goede start van de 3e periode een vervolg te geven. Na de eerste helft zag het hier echter niet naar uit, al moet gezegd worden dat dit niet alleen de verdienste van Iason was. Er werden door onze voorwaartsen een aantal heel mooie kansen gemist. Rust 0-2.

Na de rust begon het 1e voortvarend aan de wedstrijd en er werd bij vlagen zelfs goed gespeeld. Na de 1-2 gloorde hoop maar na de 1-3 dreigde de moed in de schoenen te zakken. Het slotoffensief leverde uiteindelijk toch nog 3 punten op. Mannen, de veerkracht was lovenswaardig.

Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers in de komende weken herstellen om het laatste deel van de competie gezamenlijk aan te pakken om de laatste strohalm op promotie te grijpen.

 


Zondag 20 maart

Keer 1- R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 5

Een terechte overwinning die pas in de 2e helft echt gestalte kreeg. We hadden al eerder afstand moeten nemen, maar we lieten Keer tot 2x toe terug in de wedstrijd komen.

Nu de nrs 1 en 2 van de ranglijst beiden verloren hebben, is de verliespartij van vorige week wel extra zuur. Gaan we nu voor de 3e periode??

Doelpunten: Demis Habets 2x, Kevin Pas (een hele mooie!!), Jules Klaassens en Clifton Verhaegen.


Zondag 13 maart

Sportclub WVV '28 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 5 - 0

Scheidsrechter: T.M.J. Ickenroth

Soms zeggen weinig woorden meer dan een heel verhaal.


Zondag 27 februari

RKBFC 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 7

Scheidsrechter: H. Smael

Vooraf was de vraag of we snel op voorsprong konden komen om zo niet te veel problemen met RKBFC te krijgen. Dat lukte. Na 20 minuten had Demis Habets al 2x gescoord. Het publiek ging er eens goed voor staan, tenminste dat deel dat een oranje-zwart hart had. Toen Sjennie Remmers na een half uur de 0-3 scoorde leek de wedstrijd helemaal gelopen. Onbegrijpelijk dat wij ons bij die stand toch weer uit de tent lieten lokken en gingen reageren op de intimidaties van RKBFC, het warrige fluiten van de scheidsrechter en het vliegveldgedrag van de grensrechter van RKBFC. Probeer daar nu toch eens boven te staan!!

Vlak na de rust leek RKBFC terug te komen in de wedstrijd maar vlak na deze treffer herstelde Sjennie de marge weer met zijn 2e doelpunt, 1-4.

Rick Schrieder maakte bij zijn eerste balcontact direct 1-5. Hiervoor en hierna waren er legio kansen om een monsterscore te behalen maar helaas was de scherpte er een beetje vanaf.

RKBFC scoorde nog de 2-5 waarna Kevin Pas, mooi lobje, en Rick Schrieder de eindstand op 2-7 bepaalden. Uiteindelijk een makkelijke en  regelmatige overwinning waarmee we de opgaande lijn van de laatste weken voortzetten. Als de discipline nu eens de boventoon gaat voeren kan het seizoen misschien toch nog een mooi eind krijgen. Kom op mannen, dit hebben jullie zelf in de hand!!


Zondag 20 februari

R.K.V.C.L. 1 - FC Gulpen 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: RJC van den Akker

Pupil van de week: Matthew Sullivan

Wedstrijdbal geschonken door:

Prins Bjorn I en Prins Bert I

Eindstand: 5 - 1

23e 1-0 Demis Habets

25e 2-0 Michael Brouns

34e 3-0 Clifton Verhaegen

59e 4-0 Peter Remmers

60e 4-1

85e 5-1 Sjenny Remmers

De eerste 10 minuten ging de wedstrijd nog enigszins gelijk op maar vanaf dat moment nam het eerste het heft in handen. Toch moesten we tot de 23e minuut wachten vooraleer het overwicht ook in de score tot uitdrukking kwam. Daarna ging het heel snel. De 2e helft begon gezapig. Iedereen leek zich neer te leggen bij de 3-0 stand. In de 59e minuut viel de 4-0 en compleet uit de aftrap maakte Gulpen de 4-1.Na een mindere periode van onze kant maakte we 5 min voor tijd de 5-1. Het L1 verslag over Demis Habets is te zien op deze link


Zondag 13 februari

R.K.V.C.L. 1 - Struchter Boys 1

Uitslag: 5 - 2

Vanmiddag de kans om de misstap van de eerste wedstrijd goed te maken.

En weer kwamen we heel snel op vorrsprong. Demis Habets rondde met het hoofd een prima genomen vrije trap af. In tegenstelling tot in de uitwedstrijd drukten we hierna wel door. Via 2 doelpunten van Danny Bastings liepen we uit naar 3-0. Zijn 2e goal was zelfs heel mooi. Danny zag goed dat de keeper van Strucht te ver voor zijn doel stond en trapte van bijna half veld de bal over hem heen, prachtig. Helaas verslapte de concentratie iets en Strucht kwam terug tot 3-2. Na de rust pakten we de draad weer op. Via doelpunten van Ivo Lemmens en de van een zware blessure teruggekeerde Sjennie Remmers liepen we uit naar 5-2. Klinkende overwinning en een duidelijke revanche voor de nederlaag in de eerste wedstrijd.


Oefenwedstrijd

Dinsdag 8 februari

Heer - R.K.V.C.L.

Uitslag: 3 - 0

Ondanks het 3-0 verlies houden we, net zoals zondag, een positief gevoel over aan deze wedstrijd. Er werd bij vlagen goed gevoetbald hetgeen vertrouwen geeft voor aanstaande zondag.

 


Zondag 6 februari

Partij 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 1

Na lange tijd moesten we vandaag weer aan de bak en ook nog wel tegen koploper Partij! De prins op de markt moest het vandaag maar zonder ons doen! Liever hadden we de competitie volgende week hervat met de thuiswedstrijd tegen Struchter Boys! Maar nu zijn we blij dat we de wedstrijd gespeeld hebben en uiteindelijk een goed resultaat behaald hebben!

R.K.V.C.L. had kansen in de eerste helft maar we konden onze handen dichtknijpen dat Partij het karwei niet afmaakte na hun 1-0 voorsprong in de tweede helft.

Daarna nam R.K.V.C.L. het heft in handen en was Partij uiteindelijk weer blij met het gelijkspel.

De goal van Partij kwam tot stand na slecht uitverdedigen en de goal van R.K.V.C.L. was een eigen doelpunt van Partij!

Valt nog te vermelden dat Davy Bout een wereldpartij keepte ondanks zijn schouderblessure en dat de rentree van de familie Remmers veel hoop geeft voor de komende wedstrijden.

 


Zondag 21 november

R.K.V.C.L. 1 - VV Noorbeek 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: de heer P. den Uijl

Pupil van de week: Dylan Bijlders (E1)

Wedstrijdbal geschonken door: Johan

Eindstand: 1 - 2

10e 0-1

30e 0-2

52e 1-2 Michael Brouns

Wederom slaagde het eerste er niet in de punten in Limmel te houden. Vooral de slappe houding voor rust kostte ons 2 tegendoelpunten. Na rust probeerde men wel de bakens te verzetten maar helaas bleek dit niet voldoende. Op basis van de 2e helft was een gelijkspel misschien nog wel verdiend geweest al moet gezegd zijn dat ook Noorbeek grote kansen onbenut liet. Helaas, het lijkt er op dat weook in de 2e periode geen rol van betekenis kunnen spelen.

Het seizoen is echter nog lang dus opgeven is nog lang niet nodig!

 


Zondag 7 november

R.K.V.C.L. 1 - FC Bemelen

Scheidsrechter: Dhr. H. Smael

Pupil v.d. week: Arno de Groof

Wedstrijdbal: Jean & Jean-Paul

Eindstand: 3 - 4

10e 0-1

41e 0-2

42e 1-2 Ruud Hardy

46e 1-3

61e 1-4

74e 2-4 Demis Habets

87e 3-4 Demis Habets

Helaas weer geen punten vanmiddag, hoewel er sprake was van een optisch overwicht. Maar als je niet in staat bent om echte kansen te creeren is de nederlaag niet eens onverdiend. Het uitvoeren van de taken bleek vanmiddag een te moeilijke opdracht.

Volgende week een nieuwe kans tegen WVV!


Zondag 31 oktober

Geertruidse Boys 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 2

Doelpunten: Demis Habets en Ruud Hardy.


Zondag 24 oktober

2e ronde KNVB Beker

FC Geleen-Zuid - R.K.V.C.L.

Uitslag: 4 - 0


Zondag 17 oktober

R.K.V.C.L. 1 - Vilt 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: De heer Kreutz

Wedstrijdbal geschonken door:

Wenzel Slapak

Pupil van de Week: Nigel Otten

Eindstand: 5 - 0

25e 1-0 Demis Habets (strafschop)

30e 2-0 Demis Habets

45e 3-0 Ricky Schrieder

65e 4-0 Ricky Schrieder

75e 5-0 Demis Habets

Ten opzichte van vorige week een wereld van verschil. Nu wel een R.K.V.C.L. met de R.K.V.C.L. kenmerkende inzet en felheid. Dat resulteert dan ook direct in veel beter voetbal! Voor de rust was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Keer op keer werden kansen geschapen waarvan er uiteindelijk 3 werden benut. Na de rust was de overmacht nog hetzelfde maar de alertheid iets minder. Toch werd er nog een aantal malen gescoord. Uiteindelijk een duidelijke en terechte overwinning. Op naar de volgende week, de bekerwedstrijd uit naar 3e klasser Geleen-Zuid.

Het goede spel van vanmiddag ontlokte Danny Bastings de navolgende, geciteerde, uitspraak:
"Het ligt toch aan mij moet ik constateren!"


Zondag 10 oktober

Iason 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 2 - 0

Scheidsrechter: Dhr. WWC Veldman

Helaas een totaal verdiende nederlaag. Volgende week een nieuwe start tegen Vilt.


Zondag 3 oktober

R.K.V.C.L. 1 - VV Keer 1

Scheidsrechter:

Dhr. S.C. Mullenders uit Eijsden

Wedstrijdbal geschonken door:

Makelaardij Wilson

Pupil van de Week: Maickey Scheffers

Eindstand: 3 - 0

35e 1-0 eigen doelpunt

50e 2-0 Demis Habets (strafschop)

89e 3-0 Demis Habets

In een lekker warm najaarszonnetje kwam de wedstrijd eigenlijk echt nooit op gang. In een laag en gezapig tempo had het eerste wel een duidelijk overwicht maar met de vele kansen werd veelal te nonchalant omgesprongen. Daardoor bleef er wel een soort van spanning op de wedstrijd liggen. Tekenend voor het niveau van de wedstrijd is wel dat de eerste 2 doelpunten voortkwamen uit een eigen doelpunt en een gemakkelijk verkregen strafschop. Vlak voor tijd maakte Demis er met het hoofd nog 3-0 van. Nog een geluk dat het weer goed was!

Natuurlijk, als we de wedstrijden zo blijven winnen moet er aan het einde van het seizoen iets te feesten zijn! Proficiat mannen!


Zondag 26 september

R.K.V.C.L. 1 - RKBFC 1

Scheidsrechter: S.D.R. Theunissen
Wedstrijdbal geschonken door:
Het bestuur
Pupil van de week: Jody Ramaekers

Eindstand: 7 - 1

26e 0-1

30e 1-1 Demis Habets

50e 2-1 Demis Habets

60e 3-1 Demis Habets

70e 4-1 Kevin Habets

80e 5-1 Demis Habets

82e 6-1 Demis Habets

84e 7-1 Michael Brouns

R.K.V.C.L. begon fris van de lever met aanvallen en dat leverde vele mogelijkheden op. Helaas werden deze, soms jammerlijk, gemist. Uiteraard valt dan het doelpunt aan de andere kant, 0-1. Vlak na deze tegenslag scoorde Demis echter de
1-1. Na de rust kwam R.K.V.C.L. pas echt los. Constant werd het doel van RKBFC gezocht. Er gebeurde van alles en ja, er vielen ook doelpunten. Uiteindelijk stokte de scoremachine bij 7-1. De score had echter gemakkelijk veel hoger kunnen uitvallen.


Zondag 19 september

FC Gulpen 1 - R.K.V.C.L. 1

Aanvang: 14.30 uur

Scheidsrechter: Dhr. R. Bemelmans
Uitslag: 0 - 8

Ja ja, U leest het goed, 0-8!

Het begin was als de voorgaande wedstrijden, binnen de 2 minuten stonden we voor, Demis Habets scoorde knap 0-1. Even leek het of dezelfde fout als de voorgaande weken gemaakt werd, maar toen Demis een blunder in de defensie van Gulpen afstrafte was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De rust werd wonderwel nog met 0-2 bereikt. Wonderwel want er waren kansen genoeg om voor rust al een onoverbrugbare kloof te slaan. Na de rust bleef de stormloop op het Gulpen-doel voortduren. Met de regelmaat van de klok volgden de doelpunten en de gemiste kansen zich op. Ruud Hardy (0-3), Danny Bastings (0-4), D. Habets uit een strafschop (!) de 0-5, Danny Bastings (0-6) en Mitch Moers met de 0-7 en 0-8, waarbij de laatste ook uit een strafschop welke hij a la Panenka nam! Een meer dan verdiende overwinning op een, en dat moet vooral niet uit het oog verloren worden met het oog op de rest van de competitie, wel heel erg zwakke tegenstander.
In 1983 begon de opkomst van R.K.V.C.L. in Gulpen. Waar voert deze overwinning ons naartoe??

 

 


Zondag 12 september:

R.K.V.C.L. 1 - Partij 1

Scheidsrechter: G Heijen

Wedstrijdbal: Pie Roymans

Pupil v.d. week: Danique Kraft

Eindstand: 2 - 3

  2e minuut 1-0 Jules Klaassens

  7e minuut 1-1

26e minuut 1-2

30e minuut 2-2 Ruud Hardy

37e minuut 2-3

Alweer een bliksemstart die helaas niet afgemaakt werd. Opnieuw een nederlaag die voorkomen had kunnen worden. Aan de inzet en de wil lag het opnieuw niet. Maar er zijn meer oorzaken in een voetbalwedstrijd die een uitslag kunnen beinvloeden.

De counters van Partij waren dodelijk efficient, zodat eerst een achterstand werd weggewerkt en daarna zelfs twee keer een voorsprong werd genomen. Helaas leverde de stormloop op het Partij-doel na de rust geen resultaat op.

 


Zondag 5 september:

Struchter Boys 1 - R.K.V.C.L. 1

Scheidsrechter: LRP Schaepkens

Uitslag: 4 - 2.

Helaas weer een valse start van het seizoen! Net als vorig jaar leverde de eerste wedstrijd een even onverwachte als onnodige nederlaag op! Het begin was nochtans voortvarend. De eerste de beste kans van de wedstrijd lag direct in het netje bij Struchter Boys. Een mooie diepe pass van Guy Berghof werd door Clifton Verhaegen op waarde geschat en mooi voorgegeven op Demis Habets die de keeper kansloos liet. Niet lang daarna opnieuw een mooie dieptepass, nu van Danny Bastings op Demis, waarna de laatste de bal maar net naast het Struchtse doel plaatste. Daarna verloor R.K.V.C.L. eigenlijk de greep op het spel. Strucht kreeg enkele mogelijkheden maar tot grote problemen leidde dit nog niet. De problemen kwamen pas nadat Kevin Habets na een harde tackle met direct rood mocht gaan douchen. Op slag van rust profiteerde Stuchter Boys van het numeriek overwicht en scoorde de gelijkmaker. Na enkele omzettingen onder de rust leek R.K.V.C.L. het heft weer in handen te nemen. Een mooie aanval via Mitch Moers en Demis Habets belandde uiteindelijk via de voet van Guy Berghof tegen de lat. Even later werd Clifton diep gestuurd maar hij wist deze kans helaas niet te verzilveren. Strucht deed dat aan de andere kant wel. Niet correct ingrijpen resulteerde in een strafschop welke vlekkeloos werd benut, 2-1.

Daarna probeerde R.K.V.C.L. de bakens te verzetten maar uit een counter scoorde Strucht 3-1. Na wederom een fluitsignaal resulteerde de frustratie van Danny Bastings in een 2e rode kaart. Met 9 tegen 11 was het niet mogelijk de score te doen kantelen. Strucht scoorde eerst nog 4-1 waarna Demis Habets uit een vrije trap de eindstand op 4-2 bepaalde.

Mannen, ondanks een scheidsrechter die wat minder vóór ons floot dan nodig en ondanks het opruien van de tegenstander door personen langs de lijn zijn we nog altijd zelf verantwoordelijk om wedstrijden te winnen!!

 


Uitslagen en eindstand poule 82 1e bekerronde:

SV Epen 1- R.K.V.C.L. 1           1 - 5

Klimmania TC 1- Oranje Boys 1   3 - 1

R.K.V.C.L. 1 - Klimmania TC 1    3 - 0

Oranje Boys 1 - SV Epen 1        6 - 0

Oranje Boys 1 - R.K.V.C.L. 1      5 - 5

SV Epen 1 - Klimmania TC 1      2 - 3

1. R.K.V.C.L. 1           3 - 7    13 - 6

2. Klimmania TC 1       3 - 6      6 - 6

3. Oranje Boys 1        3 - 4    12 - 8

4. SV Epen 1             3 - 0     3- 14

 


Vrijdag 27 augustus

KNVB Beker 1e ronde

Oranje Boys 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 5 - 5 !!!!

Inderdaad 5-5 met uitroeptekens als resultaat van een knotsgekke wedstrijd!

Na een fel begin van onze zijde zakten we na een minuut of tien weg en werden we afgetroefd op normaal ons eigen sterkste punt: felheid!

Bij rust stond er dan ook volkomen terecht 4-0 voor Oranje Boys op het scorebord. Na de rust probeerde het eerste direct de bakens te verzetten maar waar iedereen verwachtte dat de 4-1 viel kreeg Oranje Boys aan de andere zijde een strafschop.

Marco van Deurse stopte deze echter schitterend en zowat uit de tegenaanval scoorde Ruud Hardy de

4-1. Dit was het sein om nog feller te gaan jagen op meer doelpunten. Na een minuut of tien resulteerde dit in de 4-2 door een kopdoelpunt van Danny Bastings. R.K.V.C.L. bleef de aanval zoeken maar Oranje Boys scoorde uit een van haar counters

5-2. Daarna ontstond er een ware stormloop op het Oranje Boys-doel. De counters van Oranje Boys bleven echter ook gevaarlijk. Door de invallende duisternis was het spel ook nog eens steeds moeilijker te volgen. Tien minuten voor tijd kopte opnieuw Danny Bastings de 5-3 binnen. Toen Demis Habets een paar minuten later ook nog de 5-4 scoorde was het hek van de dam. Onder de constante druk bezweek een Oranje Boys-verdediger en scoorde de 5-5 in eigen doel.

In de laatste minuut knalde Demis nog een vrije trap op de lat waardoor de eindstand uiteindelijk 5-5 bleef.

Door dit resultaat kwalificeerde het eerste zich voor de 2e bekerronde!

Chapeau mannen!


Dinsdag 24 augustus

KNVB Beker 1e ronde

R.K.V.C.L. 1 - Klimmania TC 1

Uitslag: 3 - 0

40e min. 1-0 Demis Habets

45e min. 2-0 Kevin Pas

57e min. 3-0 Clifton Verhaegen

Vanaf de eerste minuut had het eerste een duidelijk veldoverwicht. Door het missen van diverse kansen bleef Klimmania echter lang in de wedstrijd. Mede door enkele onachtzaamheden in de achterhoede kregen ze zelfs enkele kansen. Uiteindelijk werden er toch ook enkele kansen benut waardoor de weg naar de 2e bekerronde binnen handbereik is. Alleen zorgen dat Oranje Boys aanstaande vrijdag niet onderschat wordt!!!!

In de wedstrijd viel Kevin Pas geblesseeerd uit. Na een bezoek aan het AZM bleek dat hij de enkelbanden gescheurd heeft en dus een aantal weken uit de roulatie is.

Kevin, veel succes met het herstel en we hopen je gauw weer over het veld te zien rennen!


Zaterdag 21 augustus

KNVB Beker 1e ronde

SV Epen - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 5

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen zijn we goed begonnen. Een matige tegenstander konden we gedurende de hele wedstrijd onze wil opleggen. Dat de score niet hoger is uitgevallen kunnen we alleen onszelf aanrekenen. Doelpuntenmakers: Danny Bastings 2x, Dylan Ramaekers, Patrick Heuvels en Kevin Pas.

 


Verslagen 2009-2010
Nacompetitie

R.K.V.C.L. 1 - SV Heythuysen 1

Uitslag: 2 - 5 Doelpunten: Michael Brouns en Ivo Lemmens.


Donderdag 27 mei R.K.V.C.L. 1 - Haanrade 1 

Uitslag: 4 - 2 na verlenging  

Proficiat mannen!!    

Vanavond in Nuth tegen de nr.2 van de 5e klasse B. Na een zenuwachtig begin van beide teams kwamen we wat beter in de wedstrijd en bepaalden wij de wedstrijd. Tot het moment waarop Christian in de fout ging en Haanrade erg gemakkelijk aan de leiding kwam.0-1. We namen het heft meteen weer in handen en zowaar scoorden we al vrij snel de 1-1 door Kevin Habets die de bal uit de kluts ontving en mooi in de linker bovenhoek schoot. Niet lang daarna wist men uit een hoekschop het hoofd van Hendri Huininga te vinden hetgeen 2-1 betekende. In plaats van de score verder uit te bouwen kwam Haanrade vlak voor rust op 2-2. Na rust een zelfde beeld. RKVCL was voortdurend in balbezit en er volgde een bloedstollende eindfase met legio kansen die niet benut werden. De scheidsrechter wilde na de 90 minuten strafschoppen nemen. Door attent reageren van onze secretaris die een brief kon overleggen van de Knvb werd alsnog 2x 15 verlengd. In deze verlenging was RKVCL heer en meester en het was wachten op de bevrijdende 3-2. Deze kwam in de 1e verlenging van het hoofd van de prima ingevallen Patrick Heuvels. Haanrade probeerde het door alles of niets te spelen maar men kon geen gevar meer stichten. Als men al dreigend voor het doel kwam dan stond Christian (die zich goed herstelde van een ongelukkig begin) op de goede plek. Demis Habets maakte in de 2e verlenging een einde aan alle onzekerheid door een goede voorzet van Clifton prima af te ronden. 4-2. Op naar Maasbracht voor de finale tegen SV Heythuysen.


Maandag 24 mei

I.B.C. '03 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 3 - 2

Vandaag zou de beslissing vallen. De winnaar promoveert naar de 4e klasse. Na 7 minuten kregen we een strafschop na een overtreding op Kevin Pas. Helaas miste Demis deze buitenkans om snel op voorsprong te komen. In het verdere verloop van de 1e helft kregen we meerdere kansen die helaas ook niet afgerond werden. IBC kon hier maar weinig tegenover stellen. De rust werd bereikt met een onverdiende 0-0. Zoals zo vaak in het voetbal viel ondanks het drukken op het doel van IBC uit de eerste de beste kans aan de andere kant een doelpunt 1-0. Hierna waren wij even van slag. IBC profiteerde hiervan en kwam zowaar op onze helft. Uit één van deze aanvallen kreeg IBC een vrije schop te nemen welke knap afgewerkt werd 2-0. Nu moest RKVCL alles op alles zetten. Vlak na de 2-0 scoorde Demis de 2-1. De druk werd verder opgevoerd waarna Danny Bastings een nieuwe strafschop wel benutte 2-2. Aangezien een gelijkspel niet voldoende was bleven we op zoek naar een doelpunt. Bij een tegenaanval kreeg IBC een indirecte vrije trap te nemen binnen de 16 meter. Deze werd op onnavolgbare wijze binnen geschoten 3-2. Nu leek er echt iets te knappen en ondanks dat men bleef proberen lukte het niet meer om naast IBC te komen en al helemaal niet te verslaan. Donderdag wacht ons een nieuwe kans tegen de 2e van de 5e klasse B, Haanrade. Via onze website laten we jullie weten wanneer, waar en hoelaat deze wedstrijd gespeeld wordt.


Zaterdag 22 mei

R.K.V.C.L. 1 - Sportclub WVV '28

Uitslag: 3 - 2

Wedstrijdbal geschonken door:

IBIS catering

Vanaf het beginsignaal van het neutrale arbitrale trio ging R.K.V.C.L. fel op zoek naar een positief resultaat. Dit resulteerde in een vroege voorsprong door een doelpunt van Kevin Pas. Daarna kregen we nog een aantal kansjes maar gaandeweg kwam WVV beter in haar spel. Dit resulteerde in de gelijkmaker 1 -1. Hierna lukte het maar niet het spel te maken tot een minuut of 5 voor rust. Twee kansen leverde evenzoveel doelpunten op via Demis Habets en Michael Brouns.

Wie dacht dat het nu een gelopen wedstrijd was kwam bedrogen uit. Kansen werden gemist en WVV bleef hopen op een beter resultaat. Na de 3-2 werd het zelfs op momenten nog billen knijpen, ondanks het feit dat ook wij nog kansen genoeg kregen de wedstrijd definitief te beslissen. Nu moet er maandag gewonnen worden in Itteren dus mannen, nog een keer de schouders eronder om op de kortst mogelijk weg te promoveren. Anders resteert op zijn mins nog een herkansing.


Zondag 16 mei

Spcl. WVV '28 - IBC '03

Uitslag: 0 - 2


Zondag 9 mei 

R.K.V.C.L. 1 - Sportclub WVV '28 1

Scheidsrechter: R.M.W. Bemelmans

Wedstrijdbal geschonken door de kantine dames van Klein Geusselt.

Pupil van de week: Ian Menten

Uitslag: 7-2

1-0 Ivo Lemmens, 2-0 Rick Schrieder, 3-0 Clifton Verhaegen, 4-0 Rick Schrieder, 4-1 WVV,

5-1 Ivo Lemmens, 6-1 Dylan Ramaekers, 7-1 Dylan Ramaekers, 7-2 WVV.

Vanaf het begin was duidelijk wie wel of niet wilde winnen! Daarmee is ook alles over de wedstrijd gezegd. Op naar de nacompetitie!!!

 


Zondag 2 mei

Geertruidse Boys 1 - R.K.V.C.L. 1 

Uitslag: 1 - 4

  

Regelmatige overwinning van ons 1e welke opnieuw veel en veel hoger had kunnen uitvallen. Pech en onnauwkeurigheid voorkwamen dit echter.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging R.K.V.C.L. fel op zoek naar het benodigde punt voor definitieve plaatsing voor de nacompetitie. Helaas lag aan de andere kant de eerste de beste mogelijkheid, niet eens een kans, wel in het netje. Gelukkig viel de gelijkmaker snel. Geertruidse Boys had

hierna niets meer in te brengen en het 1e liep uit naar 1-3. Helaas werd heel lang verzuimd de definitieve genadeklap uit te delen. Uiteindelijk velde Mustapha vlak voor tijd het vonnis.

Doelpunten: Demis 2x, Kevin en Mustapha.


Zondag 18 april

R.K.V.C.L. 1 - VV Noorbeek 1

Uitslag: 4 - 4

22e 1-0 Clifton Verhaegen

25e 2-0 Kevin Pas

29e 3-0 Danny Bastings

59e 3-1

64e 4-1 Hendri Huininga

69e 4-2

75e 4-3

85e 4-4

Vanaf het begin een fel R.K.V.C.L., bezig om de wedstrijd van vorige week snel naar het verleden te spelen. Dat resulteerde in een aantal kansen welke nog werden gemist. In de 22e miniuut was het dan eindelijk raak. Clifon haalde vanaf een meter of 12 vernietigend uit, 1-0. Even late rkwam Kevin alleen voor de keeper en nu was het wel raak , 2-0. R.K.V.C.L. leek het even te geloven maar na en flitsende aanval rondde Danny schitterend af, mooi schot in de kruising, 3-0.

Hierna werd het spel wat gezapiger . R.K.V.C.L. kreeg echter nog steeds kans op kans om er een monsterscore van te maken. In de 59e scoorde Noorbeek uit een van de spaarzame uitvallen

3-1. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Kevin Pas scoorde Hendri met het hoofd 4-1. Een onoplettendheid leidde tot de 4-2. Dit tegendoelpunt maakte onze mannen echter niet wakker. In de 75e minuut scoorde Noorbeek zelfs de 4-3. Vlak hierna weer een goed genomen vrije trap van Kevin die maar net gemist werd. De kansen bleven komen maar werden allen gemist. Noorbeek bleef loeren op de counter en scoorde zelfs de 4-4.

Al met al een vermakelijke voetbalmiddag waarin het eerste verzuimde met een monsterscore te winnen!


Zondag 11 april

I.B.C. '03 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 4 - 0

Terechte nederlaag tegen een echt niet de sterren van de hemel spelende tegenstander. Laten we het maar houden op een totale offday. Dat de inzet bij sommigen te wensen overliet zullen we voor een keer door de vingers zien. Dat het missen van 3 bepalende basispelers niet kan worden opgevangen geeft weinig hoop voor de komende weken. Of staan de anderen op en kwijten zich van hun taken?


Maandag 5 april

R.K.V.C.L. 1 - IASON 1

Uitslag: 4 - 2

43e 0-1

53e 1-1 Jordy Kraft

58e 2-1 Demis Habets

60e 2-2

85e 3-2 Ricky Schrieder

89e 4-2 Demis Habets

Optisch veel sterker R.K.V.C.L. wist zich voor de rust geen raad met de vele kansen. Uit een van de weinige kansen scoorde Iason vlak voor rust wel, 0-1.

Na de rust zette R.K.V.C.L. aan en na een niet gefloten handsbal maakte Jordy Kraft uit de doorgelopen aanval alsnog 1-1. Na een foutje in de achterhoede kon Demis alleen op de keeper af en hij faalde niet, 2-1.

Vanuit de aftrap maakte Iason weer gelijk 2-2. Hierna werd de wedstrijd een tijdje erg rommelig. Na een minuut of 75 leek R.K.V.C.L. zich te herpakken en ontstonden weer enkele kansen. Het offensiefje ebde echter ook snel weer weg. Vanuit het niets toverde R.K.V.C.L. toch weer een aanval uit de hoge hoed en uit een mislukt schot van Demis scoorde Ricky Schrieder de 3-2. Uit een aanval over veel schijven speelde Ricky Schrieder Kevin Pas knap vrij. Deze probeerde het met een lobje dat via de lat terug het veld in sprong. Demis reageerde het snelst en bepaalde de eindstand op 4-2.


Zondag 28 maart

R.K.V.C.L. 1 - RKBFC 1
Uitslag: 5 - 1
Scheidsrechter: Dhr. E. Duijsens.

Wedstrijdbal geschonken door Ad Pas.

Deze wedstrijd bood een uitgelezen kans om de nare smaak van vorige week weg te spoelen. Er waren vele kansen aan beide zijden, waarbij de verhouding in de uitslag ook de verhouding in de kansen goed weergeeft.
27e 1-0 Kevin Pas
29e 1-1
35e 2-1 Kevin Pas
43e 3-1 Clifton Verhaegen
60e 4-1 Jordy Kraft
73e 5-1 Dylan Ramaekers


Zondag 21 maart

FC Bemelen 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 3 - 2

Doelpunten gemaakt door Hendri Huininga en Kevin Pas


Zondag 14 maart

Keer 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 2

Uiteindelijk moest de motivatie komen uit het wegsturen van onze keeper en het verder moeten spelen met 10 man! Uiteindelijk een verdiende overwinning voor ons eerste elftal. Waarom maken we het ons zo moeilijk mannen?? De doelpunten werden gemaakt door Kevin Pas.


Zondag 7 maart

R.K.V.C.L. 1 - Schimmert 1

Uitslag: 0 - 5


Zondag 7 februari

Sportclub WVV '28 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 3

Een derby op een veld waar aardappelen zich nog voor zouden schamen. Helaas zou deze omstandigheid ook het veldspel zeer nadrukkelijk beïnvloeden. Normaal gesproken zou met verzorgd voetbal in een hoog tempo een door schorsingen verzwakte tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd kunnen worden maar dit was dus niet mogelijk.

Onze mannen vergaten echter dat er ook nog een andere manier van voetballen bestaat waardoor WVV heel lang in de wedstrijd kon blijven.Uiteindelijk werden de punten toch mee naar Limmel genomen waardoor er mogelijk al een beslissend gat is geslagen met een van de mede pretendenten op een promotieplaats.

De doelpunten werden allemaal gemaakt door Demis Habets.

Sportclub WVV '28, het was ook voor R.K.V.C.L. effe wennen!!


Zondag 24 januari

Vilt 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 0 - 4

Vanmiddag de inhaalwedstrijd in Vilt. De eerste competitiewedstrijd tegen Vilt werd jammerlijk verloren hetgeen vroeg om een sportieve revanche.

De start van onze mannen was voortvarend, na 5 minuten speelde Kevin Habets met een gelukje Michael Brouns vrij. Michael omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 0-1. Het 1e hield de druk op de ketel maar weigerde de kansen die er kwamen te benutten. Hierdoor kreeg Vilt de kans terug te komen in de wedstrijd. De rust werd toch nog iet wat gelukkig gehaald met 0-1. Na de rust werd weer vanaf het begin druk gezet. Na ongeveer 10 minuten veroverde Michael Brouns op geweldige wijze de bal en bediende Patrick Heuvels op maat. Diens op maat gesneden voorzet werd door Demis Habets via de binnenkant van de paal binnen gekopt. Nog een 5 minuten later lag de 0-3 in het netje.wederom gaf Michael Brouns een afgemeten voorzet, nu op Willem Franssen. Diens voorzet werd door Demis Habets met een halve omhaal afgemaakt. Hierna stapelden de kansen zich op maar net als al eerder dit seizoen bleek een riante voorsprong niet voldoende om de rust in de afwerking te behouden. Toch werd het nog
0-4. Nadat Kevin Pas zich goed had vrijgespeeld besloot hij de bal maar eens af te geven aan Demis die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. Het had een grotere overwinning kunnen zijn maar het belangrijkste op dit moment is dat de 3 punten in de knip zitten!


Zondag 13 december

R.K.V.C.L. 1 - SV Hulsberg 1

Uitslag: 6 - 3


Zondag 15 november

R.K.V.C.L. 1 - Geertruidse Boys 1

Uitslag: 4 - 1


Zondag 8 november

Noorbeek 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 0 - 2

Doelpuntenmakers: Sjenny Remmers en Ivo Lemmens.

Een puike overwinning van een op diverse plaatsen gewijzigd team. Voor beide doelen waren regelmatig hachelije momenten te bespeuren. De tegenstander hanteerde hoofdzakelijk de lange bal, maar onze verdediging wist hier over het algemeen wel raad mee. De complimenten aan de jongens die de overwinning over de streep getrokken hebben. De koploper verliest, dus we lopen 3 punten in en daarnaast een prim

 


Zondag 1 november

R.K.V.C.L. 1 - I.B.C.'03 1

Uitslag: 3 - 2

Eindelijk eens een wedstrijd waarbij de volle negentig minuten in Limmels voordeel uitvielen.

In de eerste helft ging het duel nog gelijk op maar was er toch al sprake van een licht optisch overwicht voor R.K.V.C.L.

Na de rust draaide R.K.V.C.L. de duimschroeven aan maar helaas viel het eerste doelpunt aan de andere kant, 0-1. Helaas bleek ook nu weer een strafschop niet aan ons team besteed.

Toen IBC uit een counter ook nog op 0-2 kwam, in de 82e minuut, leek het doek ook over deze wedstrijd gevallen. De veerkracht van RKVCL was echter ongekend. In de 85e minuut scoorde Demis Habets 1-2. Hierna verhoogde RKVCL de druk nog meer. In de 90e minuut scoorde Willem Franssen van grote afstand 2-2. Zat er nog meer in? Jawel hoor, de onstuitbare Sjennie Remmers, terug na lange tijd, zette de tegenstander constant onder druk en dat resulteerde in de 93e minuut in de 3-2.

Mannen proficiat!!!

 


Zondag 18 oktober

IASON 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 3

 


Zondag 11 oktober

RKBFC 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 4 - 0


Zondag 4 oktober

R.K.V.C.L. 1 - Keer 1

Uitslag: 2 - 1


Zondag 27 september

Schimmert 1- R.K.V.C.L. 1

Uitslag 3 - 2

Doelpunten: D. Bastings en K. Pas.

De koploper werd in deze wedstrijd het vuur na aan de schenen gelegd.
Vanaf het begin ontspon zich een voetbalgevecht op het scherpst van de snede, en soms .....

Uit de eerste de beste kans scoorde Schimmert 1-0, zoals vooraf gemeld waren ze dodelijk effectief. De duidelijke 1-1 werd om onduidelijke redenen afgekeurd waarna nog voor de rust Schimmert de score naar 2-0 tilde. Als een komeet schoot R.K.V.C.L. uit de rust hetgeen resulteerde in een strafschop welke vlekkeloos werd benut door
Danny Bastings. Het spel golfde op en neer waarbij gezegd moet worden dat de beste kansen voor Schimmert waren. Toch werd het nog 2-2, waarbij Kevin Pas goed lichaamsspel van H. Huininga doeltreffend afronde.

Hierna kwamen er aan beide kanten kansen, waarbij de 3-2 eigenlijk op een moment viel dat iedereen al dacht aan een gelijkspel, ondanks dat er nog 10 minuten te spelen waren. Het werd nog spannend omdat R.K.V.C.L. alles op alles zette om gelijk te maken en Schimmert verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen. Meer dan een treffer op de kruising in de laatste seconden leverde het offensief echter niet op.  Jammer, volgende week beter.


Zondag 20 september

R.K.V.C.L. 1 - FC Bemelen 1

Uitslag: 3 - 0

Na een enerverende 1e helft met vele doelrijke kansen konden we het netje weer niet vinden. Ruststand was derhalve 0-0. Na rust een zelfde spelbeeld met werderom de nodige kansen. Een twijfel gevalletje van buitenspel was nodig voor het eerste doelpunt van Demis Habets. De goed leidende scheidsrechter beoordeelde de situatie juist en kende het doelpunt terecht toe. Daarna volgde de 2-0 wederom van Demis Habets. Na een aantal plaagstootjes van FC Bemelen gooide Maurice Braken de wedstrijd definitief in het slot door een slimme actie van Kevin Pas goed af te ronden 3-0. Met deze overwinning klimmen we naar de 5e plaats op de ranglijst en zijn we klaar voor de topper van volgende week in en tegen Schimmert.

Proficiat mannen!!

 


Zondag 13 september

Hulsberg 1 - R.K.V.C.L. 1

Uitslag: 1 - 1

 


Zondag 6 september

R.K.V.C.L. 1 - Vilt 1

Uitslag: 1 - 2

De wedstrijd werd niet alleen door het scoreverloop in de eerste helft verloren maar vooral door de manier waarop. Na de rust zagen we een 1e zoals we het willen zien, fel, zonder onnodig commentaar te geven op de scheidsrechter en voetballend!

Helaas (?) was de 2e helft niet voldoende om de 3 punten in Limmel te houden.

Login

Onze club winkel

onzeclubwinkel

Nieuwsbrief

Ga naar boven